Skrzydełka oczyszczamy i dzielimy na części, osuszamy je papierowym ręcznikiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wcześniej papier smarujemy delikatnie olejem.
Kurczaka oprószamy solą, pieprzem oraz mąką z jednej i z drugiej strony i pieczemy w temperaturze około 200 stopni po 15 minut z każdej strony, aż delikatnie się zrumieni.
Składniki marynaty mieszamy w garnku i gotujemy chwilę do momentu redukcji. Na samym końcu dodajemy wymieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną. Marynata powinna być gęsta.
Wkładamy do niej upieczone skrzydełka i dokładnie mieszamy, żeby całe się nią oblepiły.
Skrzydełka układamy z powrotem na blaszce i posypujemy sezamem. Pieczemy jeszcze około 10 minut w temperaturze 200 stopni, aż nabiorą rumianego koloru.