Tak, z jednym zastrzeżeniem, warto zacząć od sosów Hula (bez X), Jalapeno, Panda lub Iskra – czyli wyświetlających się w naszym sklepie na górze. Pomyśleliśmy też o części populacji która woli „pikantnie” niż „ostro”!
Zamówienia, które zostały złożone i opłacone do godziny 12 są najczęściej nadawane tego samego dnia roboczego. Jeśli jest po dwunastej – prosimy o telefon lub zerknięcie na listę miejsc stacjonarnych: https://dzikibill.pl/kup-stacjonarnie/
W skrócie: nie wiemy. Dłużej: badania są piekielnie drogie, a papryczki bywają kapryśne i nie zawsze mają taką samą ostrość. W dzikim dbamy, aby ostrość była porównywalna z innymi partiami, ale nie zawsze będzie identyczna. Więcej o naszym podejściu do SHU: https://sklep.dzikibill.pl/o-ostrosci-shu-scoville/ Nasze najostrzejsze sosy mają zawartość ok. 33% papryczek które stanowią bazę lub odpowiednik w suszu (poza sezonem lub w razie braku papryk odpowiedniej jakości)
Termin przydatności to 450 dni od daty produkcji. Najczęściej sosy opuszczają manufakturę Dzikiego po kilkudziesięciu dniach, więc rok to minimum. Po otwarciu sos należy przechowywać w lodówce i nie zanurzać w nim niczego, raczej wylewać go na talerz/patelnię/danie.
Super! Prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny – pokierujemy wszystkim tak, żeby współpraca była udana dla obu stron!
Tak, z wyjątkami sosów zawierających miód, to jest: Iskra, Babushka i Panda. Jeśli chodzi o zakup dla sklepu z produktami wegańskimi – prosimy o kontakt, mamy wersje Babushki i Pandy z zamiennikiem w postaci syropu z agawy.
Nie, smak octu jest w bardzo niewielkim stopniu wyczuwalny :-). Każdy sos zawiera odrobinę, ale żaden nie jest kwaśny ani żaden nie ma octowego zapachu.
Pewnie! Wpadaj przybić piątkę i spróbować! Będzie super jeśli zadzwonisz wcześniej – wyjaśnimy jak dojść do naszej manufaktury i będziemy gotowi na Twoje przyjście :-).