Ogniste skrzydełka

Ogniste skrzydełka

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia

4 łyżki sosu Dziki Bill Habanero X
1,2 kg skrzydełek
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
100 ml pomidorowej passaty
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

1. Mięso opłucz i osusz. Za pomocą ostrego noże odetnij lotki, a skrzydełka przełóż do miski.

2. W rondelku rozpuść masło i wrzuć na nie przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 1-2 minuty. Kolejno dodaj miód oraz passatę. Zagotuj i zdejmij naczynie z ognia. Do całości dodaj sos Dziki Bill Habanero X i zamieszaj.

3. Skrzydełka oprósz solą i pieprzem. Zalej pikantnym sosem i dłońmi natrzyj dokładnie każdy kawałek. Tak przygotowane, przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piecz 45-50 minut aż mięso ładnie się zrumieni.

Gotowe skrzydełka podawaj solo, lub z ulubionymi dodatkami.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!