Dziki Bill Logo

Ogniste skrzydełka

4 os.
łatwe
65 min.

Składniki:

4 łyżki sosu Dziki Bill Habanero X
1,2 kg skrzydełek
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
100 ml pomidorowej passaty
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Mięso opłucz i osusz. Za pomocą ostrego noże odetnij lotki, a skrzydełka przełóż do miski.

2. W rondelku rozpuść masło i wrzuć na nie przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 1-2 minuty. Kolejno dodaj miód oraz passatę. Zagotuj i zdejmij naczynie z ognia. Do całości dodaj sos Dziki Bill Habanero X i zamieszaj.

3. Skrzydełka oprósz solą i pieprzem. Zalej pikantnym sosem i dłońmi natrzyj dokładnie każdy kawałek. Tak przygotowane, przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piecz 45-50 minut aż mięso ładnie się zrumieni.

Gotowe skrzydełka podawaj solo, lub z ulubionymi dodatkami.

Dziki Bill życzy smacznego!

Sos użyty w przepisie:

DzikiBill © All Rights Reserved. Made by Creosite.pl
Właścicielem strony jest firma Dziki Bill s.c. Ryszard Sierotnik, William Shaw z siedzibą w 41-500 Chorzów, ul. Rynek 11, zamowienia@dzikibill.pl