Dziki Bill Logo

Imprezowe orzechy pekan

4 os.
łatwe
10 min.

Składniki:

2 łyżki sosu Dziki Bill Yolo
200 g orzechów pekan
3 łyżki masła
1 łyżeczka wędzonej papryki
½ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki imbiru
¼ łyżeczki mielonych goździków
sól do smaku

Przygotowanie:

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem.

2. Masło rozpuść w rondlu. Dodaj do niego sos Yolo Dziki Bill, wędzoną paprykę, cynamon, imbir, goździki i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj składniki i wsyp orzechy pekan. Całość zamieszaj i przełóż na blaszkę do pieczenia. Rozprowadź orzeszki równomiernie po pergaminie i wstaw do piekarnika. Piecz przez 25 minut, co jakiś czas mieszając orzechy, aby równo się przypiekły.

3. Gotowe orzeszki przełóż na miseczkę, lekko przestudź i serwuj gościom.

Dziki Bill życzy smacznego!

Sos użyty w przepisie:

DzikiBill © All Rights Reserved. Made by Creosite.pl
Właścicielem strony jest firma Dziki Bill s.c. Ryszard Sierotnik, William Shaw z siedzibą w 41-500 Chorzów, ul. Rynek 11, zamowienia@dzikibill.pl