Zdobądź wszystkie składniki. Pobuszuj w markecie lub zamów online. Kompletna lista pozwoli Ci sprawniej Hulać w kuchni. Przyda się też deska do krojenia i ostry jak nasze sosy nóż. Do dzieła.
1. Ciecierzycę wsyp do miski, zalej wodą i odstaw na 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie odcedź namoczone strączki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj obrane ząbki czosnku, pokrojoną na ćwiartki cebulę oraz natkę pietruszki. Zmiksuj dokładnie składniki. Masę przełóż do miski i dopraw pieprzem, kuminem, cynamonem, gałką muszkatołową i imbirem.
2. Na patelni rozgrzej olej. Formuj kulki, spłaszcz je dłonią i smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażone falafele układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
3. Tortille podpraż na suchej patelni na złoty kolor. Czerwoną cebulę pokrój w piórka, a pomidora w półplasterki. Na każdy placek tortilli rozłóż równe porcje falafela oraz zielonych dodatków. Przed złożenie polej sosem Dziki Bill Jalapeno.