Dziki Bill Logo

Szakszuka

2 os.
łatwe
15 min.

Składniki:

2 łyżeczki sosu Dziki Bill Habanero X
2 kromki pieczywa tostowego
2 jajka
1 łyżka masła
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki (400 g)
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku
garść listków bazylii
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Czosnek obierz ze skórki i zmiażdż. Pieczywo opiecz w tosterze.

2. Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nie wcześniej przygotowany czosnek. Podsmaż pół minuty, a następnie dodaj przecier pomidorowy oraz pomidory z puszki. Całość zamieszaj i pozostaw na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Po tym czasie dopraw całość solą, pieprzem oraz sosem Dziki Bill Habanero X. Kolejno wbij jajka i smaż pod przykryciem 2-3 minuty do momentu, aż białka się zetną.

3. Gotową szakszukę podawaj z pieczywem tostowym, udekorowaną listkami bazylii.

Dziki Bill życzy smacznego!

Sos użyty w przepisie:

DzikiBill © All Rights Reserved. Made by Creosite.pl
Właścicielem strony jest firma Dziki Bill s.c. Ryszard Sierotnik, William Shaw z siedzibą w 41-500 Chorzów, ul. Rynek 11, zamowienia@dzikibill.pl