Sałatka z serem pleśniowym i pomarańczą

Sałatka z serem pleśniowym i pomarańczą

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

2 łyżki sosu Babushka Dziki Bill
100 g sera Lazur
2 pomarańcze
4 łyżki pestek granatu
40 g orzechów brazylijskich
100 g mixu młodych liści

sos:

2 łyżki miodu
1 łyżeczka musztardy dijon
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny

1. Pomarańczę obierz i wyfiletuj za pomocą ostrego noża. Orzechy brazylijskie drobno posiekaj.

2. W miseczce wymieszaj składniki sosu.

3. Mix młodych liści przełóż na talerz. Ułóż na nich fileciki z pomarańczy. Kolejno nałóż pokruszony ser Lazur, pestki granatu i posiekane orzechy brazylijskie. Całość polej przygotowanym sosem winegret. Wierzch sałatki skrop sosem Babushka Dziki Bill.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!