Dziki Bill Logo

Lody z mango

4 os.
średnie
20 min.

Składniki:

2 łyżki sosu Dziki Bill Hula
250 g mascarpone
200 ml mleczka kokosowego
100 ml słodzonego mleka skondensowanego
2 dojrzałe mango

do podania:
2 łyżki sosu Dziki Bill Hula
4 łupiny z orzecha kokosowego
2 łyżki wiórek kokosowych
4 gałązki mięty

Przygotowanie:

Zdobądź wszystkie składniki. Pobuszuj w markecie lub zamów online. Kompletna lista pozwoli Ci sprawniej Hulać w kuchni. Przyda się też deska do krojenia i ostry jak nasze sosy nóż. Do dzieła.

1. Mango obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj sos Dziki Bill Hula, mleczko kokosowe, mleko skondensowane oraz mascarpone. Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie blenderem. Otrzymaną masę przelej do pojemnika i wstaw do zamrażarki na minimum 5-6 godzin.

2. Gotowe lody serwuj polane sosem Dziki Bill Hula, posypane wiórkami kokosowymi i udekorowane listkami mięty.

Dziki Bill życzy smacznego!

Sos użyty w przepisie:

DzikiBill © All Rights Reserved. Made by Creosite.pl
Właścicielem strony jest firma Dziki Bill s.c. Ryszard Sierotnik, William Shaw z siedzibą w 41-500 Chorzów, ul. Rynek 11, zamowienia@dzikibill.pl