Panda to sos Dzikiego Billa inspirowany sosem syczuańskim. Jego sekretem jest wyważenie składników. Idealnie słodki, idealnie kwaśny,
idealnie słony i idealnie ostry, a do tego solidnie czosnkowy. W punkt!
Co poczujesz?
Najpierw słodycz i smak świeżego czosnku. W tle poczujesz prażony sezam, a całość wyrównają nuty tamari i octu balsamicznego z Modeny.
Na końcu do tego kwintetu dołączy ostrość papryczek Habanero – nienachalna, ale nie gubiąca się w potrawach.
Z czym zjesz?
Panda idealnie nada się jako pomoc w przygotowaniu dań stir-fry, kurczaka, tofu, krewetek oraz wołowiny.
Wmieszany w ryż z automatu doda do dania gwiazdkę firmy kojarzonej z produkcją opon.
Zagra świetnie jako dip i ciosem kung-fu wykopie z lodówki wszystkie niegodne chiliheada sosy czosnkowe.
Objętość: 200 ml
Skład: Esencja zielonej herbaty, sos tamari (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ocet balsamiczny z Modeny IGP,
czosnek, olej z prażonego sezamu i soi, pasta z imbiru (imbir, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy),
miód, skrobia kukurydziana,czosnek suszony, Habanero (susz).
Jalapeno is probably the most intriguing Dziki Bill Hot Sauce. It was created in a flight of frenzy by an American Gringo and a Silesian Hanys. Its distinctive note of cumin has gained it both devoted fans and die-hard opponents. Jalapeno is also our “mildest” sauce – which does not mean it doesn’t kick ass! Jalapeno peppers contain a fair amount of capsaicin – especially the elegant Black Bullet kind which we use whenever we’re able to lay our hands on them. Because it’s a craft sauce, each batch is different – sometimes the Jalapeno sauce turns out even as spicy as Habanero! If you love the taste of Dziki Bill Jalapeno, but it’s not hot enough for you, just mix it with a drop or two of #Yolo or Ninja.
What’s the taste like?
Exquisite This thick sauce, characterized by an intriguing color (Dziki Bill says it’s green, but well… he’s colorblind), combines the aroma and taste of roasted Jalapeno peppers, topped with a fresh flavor of cumin and a touch of zesty lemon. It is deliciously sweet thanks to peppers and tomatoes and perfectly balanced thanks to our amazing genius.
It goes well with…
For some reason it goes very well with eggs in every form and shape – from egg sandwiches and scrambled eggs, through shakshuka, all the way to scotch eggs (if you haven’t tried scotch eggs yet, well, let’s just say you’re one fry short of a happy meal!) and omelette du fromage. Because the Jalapeno Hot Sauce contains cumin, it’s a great addition to Indian and Arabic cuisine. Falafels without Jalapeno? Abomination!
Iskra a.k.a. Spark is the result of many experiments in Dziki Bill’s underground laboratory. We wanted to obtain the perfect fusion of hot sauce and BBQ sauce. In a true spark of inspiration, we coupled Habanero and Trinidad Moruga Scorpion peppers with sweetness, a smoky aroma and a glass of whisky. The product is this trailblazing, pathbreaking, lit gem of a sauce – the hottest BBQ sauce in Poland and probably the BBQest hot sauce in the world (ha-ha, prove us wrong!). It has all it takes to bring a blissful smile to a chilihead’s face. But that’s not all. It’s also a perfect way to lure an unsuspecting amateur into the sacred realm of hot peppers and capsaicin by gradually accustoming them to spicy food. After all, who can resist a barbeque? Warning – this sauce contains honey, so it’s not vegan.
What’s the taste like?
First you will be stung by the Trinidad Scorpion backed by a considerable burn of Habanero. It will be quick and strong, but not severe. It takes more than just a scorpion bite to bring YOU down, right? Then you will taste the sweetness of honey, a delicious smokey aroma, and the subtle note of whisky topped with a fine tanginess of lemons… This is what it tastes like flying solo. Find out for yourself what it does in combinations.
It goes well with…
It’s a BBQ sauce, so it’s perfect for barbeque – you can use it to marinate meat, pour it over a sausage or burger or serve as a dip. We also recommend that you take this sauce with its smoky note home – it will add flavor to sauces, stews and chops. The only thing we don’t recommend it for are cheap instant soups – it takes at least #Yolo to kill that taste!
Ludzie dzielą się na dwie grupy: tych, którzy lubią mango, i tych, którzy jeszcze nie wiedzą, że lubią mango. Jesteś wyjątkiem? Potwierdzasz regułę. Nie będziemy Ci pitolić o dojrzewających w złotych promieniach owocach o barwie zachodzącego słońca ani zbierających je ze śpiewem na ustach wiejskich dziewczynach. Nie wiemy, jak hoduje się mango i nie obchodzi nas to. My zrobiliśmy z niego Sos Dziki Bill HULA i czekamy na oklaski.
Żeby łagodni chilliheadzi i fanatyczni zjadacze mango mieli fun, a wytrawni gracze o mocniej wytrawionych kapsaicyną gardłach mieli szansę poczuć ostrość, machnęliśmy go od razu w dwóch wersjach: HULA i HULA X. Bierzcie i jedzcie.
Pssst… HULA (bez X!) to kolejny przyjemny sosik nadający się do przekonywania, a następnie uzależniania opornych początkujących… Oczywiście jeśli będziesz chciał/a się nim dzielić.
Co poczujesz?
MANGO. Zdążysz przymknąć oczy z zadowolenia, kiedy z błogich wrażeń wyrwie Cię subtelne (HULA) albo wcale nie takie subtelne (HULA X) przypomnienie, że to OSTRY sos. Papryczki Habanero pieką równomiernie, zdecydowanie i długotrwale, pięknie komponując się z owocowymi nutami.
Z czym zjesz?
Świetnie nada się na dip do tych „pikantnych” czipsów, na które znowu dałeś/aś się nabrać. Może służyć za dressing do sałatek, składnik marynat i dodatek do kuchni azjatyckiej. My po prostu polewamy nim kanapki i płaczemy jak szybko się kończy. Warto mieć w lodówce więcej niż jedną butelkę, szczególnie jeśli nie mieszkasz sam/a :-]
Objętość: 200 ml
Skład: Pulpa mango (mango, kwas cytrynowy), ocet jabłkowy, marchew, cukier, sól, Habanero (susz).
Hula Curry to klasyczny sos mango-Habanero ze specjalnie dobraną mieszanką przypraw w stylu curry. Hula Curry to również jeden z łagodniejszych sosów Dzikiego Billa. Słodki smak mango przełamany jest musztardą i ostrością płynącą z papryk habanero.
Sos doskonale nada się do frytek, currywurstu, panierowanego kurczaka czy po prostu – curry z mlekiem kokosowym.
Masz piękny sen. Jesteś pod Bramą Brandenburską. Sehr schön. Möchten Sie eine Currywurst?
Uliczny sprzedawca wyciąga do ciebie rękę z tacką, to będzie wspomnienie na lata. Nabijasz kawałek na widelec.
Budzisz się. Płaczesz. Idziesz do pracy. Płaczesz. Potem płaczesz jeszcze w samochodzie.
Idziesz po bułki na kolację. W sklepie widzisz butelkę sosu Hula Curry.
Kupujesz. W mięsnym kupujesz kiełbasę.
Dzwonisz do znajomych. Robisz imprezę. Czujesz że żyjesz. To był dobry dzień. Śnisz o Niemcu, który przyjechał pod Pałac Kultury spróbować polskiej kiełbasy z sosem Hula.
Co poczujesz?
Najpierw słodycz mango, szybko przełamaną mieszanką przypraw curry.
Ostrość jest delikatna i pozwala się cieszyć smakiem sosu mango-curry.
Z czym zjesz?
Sos jest doskonały do doskonały do frytek, currywurstu, panierowanego kurczaka i – oczywiście curry z mlekiem kokosowym.
Dziki Bill X Funky Fluid
Był piękny sierpniowy poniedziałek.
– Ej, Dziki, oddzwoń na ten numer, jakiś Pan z browaru chce zrobić kooperację.
– (Dzwoni) niechtobędzieFunkiFluidniechtobędzieFunkuFluid… „Maciej, Funky Fluid z tej strony!”
– Yesssss! To znaczy… cześć!
Mówiąc krótko: mamy to! Gelato Pastry Sour z marakują, mango i brzoskwinią od Funky Fluid budzi niewątpliwe skojarzenie z sosem Hula od Dzikiego. Czy to tribute? Czy to inspiracja? Jedno i drugie!
Dla osób, które znają sos Hula – trochę się pozmieniało :D. W Funky Hula, poza oczywistym dodatkiem marakui i brzoskwini, podkręciliśmy trochę ostrość papryką Habanero i Jolokią, a odczucie owocowej świeżości podkręciliśmy imbirem. Efekt jest nie tylko zaskakujący (tego jeszcze nie było!), ale też po prostu pyszny!
Co poczujesz?
Najpierw smak owoców, na myśl przychodzi lekko kwaskowaty tropikalny sorbet. Potem uderzy cię słodycz, która ustąpi ostrości mieszanki Habanero i Jolokii – tą pierwszą poczujesz na języku, tą drugą – wraz z imbirem – jako uczucie ciepła rozprowadzające się po całym ciele.
Z czym zjesz?
Wszystko w panko! Curry! Dip do kaczki! Wszystko co smażone zyska, a nachosy zyskały właśnie najlepszego przyjaciela.
Objętość: 200 ml
Skład: Puree z mango, puree z brzoskwinii, ocet jabłkowy, pulpa marakui, marchew, cukier, sól, imbir suszony, czosnek granulowany, Habanero susz, Jolokia susz.
Dziki Bill Habanero is our flagship sauce and the basic element of each self-respecting chilihead’s kitchen. Versatile and balanced, it is the epitome of all our hot sauces: it’s super hard to decide whether it’s tastier or hotter. Dziki Bill Habanero is both a cowboy and a gentleman – he has character, but he’s graceful and unobtrusive. If you’re off guard, he can punch your face or kick you in the guts, but to friends he’s simply a good mate – the kind of guy without whom the party wouldn’t be the same.
What’s the taste like?
If you’re an experienced chillihead, it will taste like heaven – a balanced dose of hotness coupled with the unmistakable flavor of fresh hot peppers. If you’re new to this, there’ll be more of a hell in your mouth – but don’t worry, it won’t kill you. The fruity and vegetable notes of ripe Habanero and Pepperoni peppers mingle with tomatoes, lemon and apple cider vinegar, combining into a hot and delicious sauce with a signature taste, distinguishable from all others.
It goes well with…
It’s a sauce for everyday use as well as a one-bottle special task force. If you’re bored with the spiciest ketchup you bought at the supermarket, throw it out and start using Dziki Bill Habanero. Spice up your sauce, mince or chili, mix with mayo and serve with burgers and fries or add to your favorite crepe filling. If the people living with you complain about the spiciness of your dishes, just start adding a drop of this sauce to all you cook. Then start gradually increasing the dose… They’ll be addicted in no time!
Babushka a.k.a. Granny was born from nostalgia for the smell of plum butter simmering in a big pot (if you don’t know what that is, you better look it up. And make some.) and the memory of picking blueberries in the evening sun. Its sweetness will remind you of a warm golden autumn, falling leaves, sunset over a plum orchard, and other things you like. This deeply Polish and very much barnyard hot sauce is simply beautiful – starting with its intriguing color, through its remarkable taste and pleasant sweetness right up to a perfect dose of hotness finishing it off with a short, but pronounced exclamation mark. If your Granny was a chilihead, she would be buying Babushka (shoutout to the pain resistant ladies who eat our sauces!). Feeling lonely? Feeling down? Eat Babushka, wipe that frown! Bee exploitation alert – this product is not vegan, it contains honey.
What’s the taste like?
Sweetness of plums and honey combined with a slightly subtler blueberry taste. After a moment, you will feel the heat – pronounced yet measured. The experience of pleasant warmth and fruity aroma will make you feel blissful and bring a smile to your face.
It goes well with…
It is perfect on its own as a dip or as an ingredient of salad dressings (we mean like bacon salads). It goes well with burgers, stews, pierogies and casseroles. You can try adding some to your cozy-by-the-fire-style tea or mix it into bread dough – it’s your call.
Dziki Bill Habanero X is the hit of the season. E v e r y season. To many people, it is the tastiest Polish hot sauce and they can’t sleep if it’s not in their fridge. As the name itself indicates, this sauce is based on the hotness and taste of fresh Habanero peppers. To a chillihead this might sound unimpressive, but we all know that appearances can be deceptive! This sauce is packed full of these peppers and because of that its power surpasses by far the hotness of pathetic, phony sauces containing trace amounts of superhots such as Naga Jolokia, Trinidad Scorpion or Carolina Reaper. We’re not calling any names, but you get it.
What’s the taste like?
First you will taste real hotness – and this feeling will stay with you for some time. Then you’ll experience the delightful flavor of ripe peppers tweaked with the sweetness of maple syrup. All this is topped off by a slight touch of smoked pepper. Trying this sauce is like meeting somebody you don’t know yet, but you already know you will hit it off.
It goes well with…
Thanks to its sweetness, it makes for a great marinade. The smoked pepper will add depth to vegan and vegetarian dishes. For capsaicin junkies it can serve simply as a dip. Spice up your spaghetti, chili, burrito, stir-fry, mac’n’cheese, turkey and tofurkey
Poproszę gofra! A polać ostrym sosem? Pewnie! Nisko kłania się druga kooperacja Dzikiego z Browarem Funky Fluid: najostrzejszy wśród słodkich, najsłodszy wśród ostrych. Wiśnie, gorzka czekolada 80%, kokos, Habanero i Scorpion – z ich mocy powstaje Leviathan – Słodki ostry sos zainspirowany porterem o tej samej nazwie. Jest nieporównywalny z niczym innym, ostrzejszy niż mogłoby się wydawać (bo desery na pewno złagodzą smak) i sprawi, że czekolada z chili stanie się dziecinną zabawą.
Co poczujesz?
Najpierw zapach, który skojarzy się na pewno ze znanym batonikiem na „B”. Pierwszy smak to gorzka czekolada i kakao, potem wracający kokos i wyraźna słodycz. Po dosłownie kilku sekundach poczujesz to na co czekałeś/ czekałaś: uderzenie papryk Habanero i Scorpion. To nie będzie obwoźna karuzela dla dzieci, to będzie prawdziwy roller-coaster!
Z czym zjesz?
Najpierw easy-mode: gofry, lody, szarlotka, wszystko co dostaniecie w cukierni albo kawiarni i mogłoby być ostre, a nie jest. Wersja dla zaprawionych w bojach kucharzy: Słodki ostry sos sprawdzi się jako dodatek do mole poblano albo – jeśli lubicie mieszać słodkie i wytrawne smaki – do wszystkiego w grubej chrupiącej panierce.
Objętość: 200 ml
Skład: Wiśnie, cukier, ocet balsamiczny, woda, syrop kokosowy (cukier, woda, naturalny aromat orzechów kokosowych, aromaty naturalne, emulgator: guma arabska), ciemna czekolada, kakao, Habanero (susz), Trinidad Moruga Scorpion (susz).
#Yolo is a Dziki Bill Hot Sauce made from fresh Naga Jolokia peppers and the hottest sauce available all year round. It’s also the first one that gave us hiccups after tasting it and made us run out of the kitchen to get some air when cooking it. If you’re not sure if you want to hurt or please yourself, it is the sauce for you – it will burn your mouth, scorch your throat, take your breath away and go to your head. It’s an edgy sauce, sharp as a razorblade, seductive like an evil woman.
What’s the taste like?
#Yolo is a sneaky sauce – like a ticking time bomb. In the moment between its activation and the explosion you will manage to say, „It’s not that…” and then you’ll feel pain. Sweat. Tears. Endorphins. Joy. Satisfaction. Pride… And then you’ll think, „Let’s do it again!” Only a seasoned chilihead will be able to appreciate the whole bouquet of its tastes. Beneath a rough exterior there’s a remarkable aroma of fresh peppers and ripe tomatoes with a hint of apple cider vinegar. A bristly feast indeed!
It goes well with…
Whatever you want and how much you want – just stay sharp, cause this is no picnic (unless it is). Make your guests cry by adding it to a stir-fry, rice dish or roast. Mix it with sauce for a pizza you don’t want to share. Serve it on a date to see what’s under the nice smile. Nothing brings people together like shared suffering…
Ninja is currently the hottest sauce in Dziki Bill’s arsenal. Like a true Ninja, he appears out of the blue only do disappear in the shadows – depending on the availability of killer Carolina Reaper peppers necessary for its production. The addition of Sencha tea and rice vinegar is just a loose reference to the Land of the Rising Sun – you have to be a seasoned chilihead who keeps capsaicin drops by their bed to distinguish their taste in this hot sauce. Your Mom would probably ask why anyone would eat it at all, but if you’re here, we don’t have to explain it to anyone. Adrenaline followed by a powerful endorphin shot and warmth spreading all over your body – why do drugs if you can do peppers? It’s harakiri without a kimono and a katana. Let it whack you!
What’s the taste like?
Some describe this experience as swallowing razorblades or eating barbed wire, but well – it depends on who’s eating. Ninja lurks in the shadows only for a short while – it strikes immediately, suddenly, stabbing deep and staying with you for quite some time. It will make you remember this meeting… This sauce is perfect for winning bets and making grown men cry.
It goes well with…
Sushi, of course! Mix it with wasabi and call the ambulance. If you’re starting your adventure with spicy food, better start with dipping a toothpick in the bottle to check how it works on you. To intermediate chiliheads we recommend it as an addition to marinades, sauces and pasta. If you like living on the edge, add it to soup. If you’re crackbrained like us, use it as a dip. For your fingers.
Jeśli szukasz przyjemnej ostrości, użytkowości i miłego smyrania na podniebieniu – to nie tu, tylko u klasycznego Dzikiego Billa. NZS nie bierze jeńców – to nie jest najostrzejszy sos na świecie, bo ta gra już dawno nie ma sensu. Jest tak ostry, że daje popalić chiliheadom z wieloletnim doświadczeniem, jest dość ostry, żeby zaimponować komu trzeba i w większości przypadków będzie czekał w lodówce na specjalną okazję.
FAQ:
Ile to ma SHU?
Pierdyliard, dokładnie tyle. Nie wiemy nic więcej. W składzie jest ekstrakt 1,6 mln shu, ale to tylko składnik. Resztę roboty robią papryki Carolina Reaper (nawet do czegoś w okolicy 2 mln SHU), Trinidad Moruga Scorpion (podobnie, może trochę mniej) i Jolokia (jakiś milion, czy coś). Czy sos ma tyle? Nie, tyle mają tylko ekstrakty i świeże papryki. Ogarnijcie się – wolimy nie zmyślać, ale jeśli coś nie jest ekstraktem, to wartość SHU jest najpewniej zmyślona.
Z czym to zjem?
Matko i córko! Chcesz to jeść? Możesz, jeśli tak ci serce podpowiada, ale najpierw skocz do kardiologa, bo Twoje serce nie ogarnia. (disclaimer: wiemy, że tu jesteście, chiliheadzi, róbcie co chcecie, nie bierzemy odpowiedzialności).
Skład?
Jest, ten produkt posiada skład. No dobra:
Skład: Woda, pulpa pomidorowa, ocet, cukier, cebula, mieszanka papryk super hots (susz Carolina Reaper, Trinidad Moruga Scorpion, Ghost Pepper),ekstrakt z papryczek 1,6 mln SHU (oleożywica), sól. Termin przydatności: 450 dni od daty produkcji (najczęściej powyżej 400 dni)