Składniki:
pół kilo mięsa mielonego (lub trzy kostki tofu),
szklanka posiekanej cebuli,
trzy ząbki czosnku,
Puszka czarnej albo czerwonej fasoli,
dwie szklanki passaty pomidorowej,
trzy łyżki sosu Dziki Bill Jalapeno, jedna łyżka sosu Habanero
po łyżeczce majeranku, tymianku, cynamonu i soli (więcej, jeśli potrzeba).
pół kilo mięsa mielonego (lub trzy kostki tofu),
szklanka posiekanej cebuli,
trzy ząbki czosnku,
Puszka czarnej albo czerwonej fasoli,
dwie szklanki passaty pomidorowej,
trzy łyżki sosu Dziki Bill Jalapeno, jedna łyżka sosu Habanero
po łyżeczce majeranku, tymianku, cynamonu i soli (więcej, jeśli potrzeba).

Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek należy podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać mięso i smażyć do skutku w trakcie smażenia dodać sos Habanero. W przypadku wersji z tofu, pokruszone tofu podpiekać na dobrej jakości patelni przez około 20 minut razem z czosnkiem, cebulą i dodanym w trakcie sosem Habanero
Dodać fasolę, po kilku minutach dodać przecier oraz przyprawy. Na koniec dodać sos Dziki Bill Jalapeno (trzy łyżki – lub więcej, jeśli czujesz, że dzisiaj jest Twój dzień).
Podawać w tortilli lub z ryżem (Albo z ryżem w tortilli – kto Ci zabroni? ;-)), posypać świeżą kolendrą lub pietruszką.
ŻYCZYMY SMACZNEGO!