Zdobądź wszystkie składniki. Pobuszuj w markecie lub zamów online. Kompletna lista pozwoli Ci sprawniej Hulać w kuchni. Przyda się też deska do krojenia i ostry jak nasze sosy nóż. Do dzieła.
1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. W międzyczasie, rozgrzej suchą patelnię, plastry boczku usmaż na chrupiąco.
2. W miseczce roztrzep jajko i mleko. Ciasto francuskie rozwiń i przekrój na dwie części. Na środku każdej połowy ułóż serek camembert. Zawiń brzegi ciasta do góry, tworząc tzw sakiewkę. Tak przygotowane ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj mieszaniną jajka i mleka. Zapiekaj przez 20 minut na złoty kolor.
3. Gotowy camembert w cieście podawaj z chrupiącymi plastrami boczku na wierzchu. Całość polej sosem Dziki Bill Babushka.