Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 35 minut

2 łyżki sosu Dziki Bill Babushka
1 arkusz ciasta francuskiego
10 g boczku wędzonego w plastrach
2 serki camembert
1 jajko
2 łyżki mleka

Zdobądź wszystkie składniki. Pobuszuj w markecie lub zamów online. Kompletna lista pozwoli Ci sprawniej Hulać w kuchni. Przyda się też deska do krojenia i ostry jak nasze sosy nóż. Do dzieła.

1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. W międzyczasie, rozgrzej suchą patelnię, plastry boczku usmaż na chrupiąco.

2. W miseczce roztrzep jajko i mleko. Ciasto francuskie rozwiń i przekrój na dwie części. Na środku każdej połowy ułóż serek camembert. Zawiń brzegi ciasta do góry, tworząc tzw sakiewkę. Tak przygotowane ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj mieszaniną jajka i mleka. Zapiekaj przez 20 minut na złoty kolor.

3. Gotowy camembert w cieście podawaj z chrupiącymi plastrami boczku na wierzchu. Całość polej sosem Dziki Bill Babushka.

ŻYCZYMY SMACZNEGO!