Chili Bill – Tortilla z sosem Dziki Bill

Chili Bill – Tortilla z sosem Dziki Bill

Składniki:
  • pół kilo mięsa mielonego (lub trzy kostki tofu),
  • szklanka posiekanej cebuli,
  •  trzy ząbki czosnku,
  • Puszka czarnej albo czerwonej fasoli,
  • dwie szklanki passaty pomidorowej,
  •  trzy łyżki sosu Dziki Bill Jalapeno, jedna łyżka sosu Habanero
  • po łyżeczce majeranku, tymianku, cynamonu i soli (więcej, jeśli potrzeba).

 

Sposób przygotowania:

Cebulę należy podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać mięso i smażyć do skutku w trakcie smażenia dodać sos Habanero. W przypadku wersji z tofu, pokruszone tofu podpiekać na dobrej jakości patelni przez około 20 minut razem z czosnkiem, cebulą i dodanym w trakcie sosem habanero

Dodać fasolę, po kilku minutach dodać przecier oraz przyprawy. Na koniec dodać sos Dziki Bill Jalapeno (trzy łyżki – lub więcej, jeśli czujesz, że dzisiaj jest Twój dzień).

Podawać w tortilli lub z ryżem (Albo z ryżem w tortilli – kto Ci zabroni? ;-)), posypać świeżą kolendrą lub pietruszką.

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO!