Dziki Bill Logo

Chili Bill – Tortilla z sosem Dziki Bill

4 os.
łatwe
40 min.

Składniki:

pół kilo mięsa mielonego (lub trzy kostki tofu)
szklanka posiekanej cebuli
trzy ząbki czosnku
puszka czarnej albo czerwonej fasoli
dwie szklanki passaty pomidorowej
trzy łyżki sosu Dziki Bill Jalapeno, jedna łyżka sosu Habanero
po łyżeczce majeranku, tymianku, cynamonu i soli (więcej, jeśli potrzeba)

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek należy podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać mięso i smażyć do skutku w trakcie smażenia dodać sos Habanero. W przypadku wersji z tofu, pokruszone tofu podpiekać na dobrej jakości patelni przez około 20 minut razem z czosnkiem, cebulą i dodanym w trakcie sosem Habanero

Dodać fasolę, po kilku minutach dodać przecier oraz przyprawy. Na koniec dodać sos Dziki Bill Jalapeno (trzy łyżki – lub więcej, jeśli czujesz, że dzisiaj jest Twój dzień).

Podawać w tortilli lub z ryżem (Albo z ryżem w tortilli – kto Ci zabroni? ;-)), posypać świeżą kolendrą lub pietruszką.

Dziki Bill życzy smacznego!

Sos użyty w przepisie:

DzikiBill © All Rights Reserved. Made by Creosite.pl
Właścicielem strony jest firma Dziki Bill s.c. Ryszard Sierotnik, William Shaw z siedzibą w 41-500 Chorzów, ul. Rynek 11, zamowienia@dzikibill.pl